Кой спечели преизборния дебат между кандидатите за вицепрезиденти Камала Харис (за демократите)

...
Кой спечели преизборния дебат между кандидатите за вицепрезиденти Камала Харис (за демократите)
Коментари Харесай

Муха спечели предизборен дебат в САЩ

Кой завоюва преизборния дебат между претендентите за вицепрезиденти Камала Харис (за демократите) и Майк Пенс (за републиканците)? Каквото и да ви разправят политолози, социолози и публицисти, не беше нито Харис, нито Байдън. Една черна муха прояви жестоко пренебрежение и кацна върху снежнобялата глава на американския вицепрезидент. Тя остана там не повече от 2 минути, с цел да открадне цялото внимание и да се трансформира в най-обсъждания участник в дебата.

Мухата направи Пенс за смях, а обществените мрежи направиха от мухата слон. Може би в противоположен ред. Но щом си вицепрезидент на страната с най-силна войска в света, не можеш да разрешаваш на всяка муха да ти се качва на главата.

„ Убий мухата! “, бил споделил Господ на сухопътния свят, когато пуснал благословеното с безпределно безсрамие насекомо да литне от дланта му, написа Радичков. Пенс очевидно не го е чел.

Истината е, че мухата хвърчи доста от дълго време и на всички места из световната култура, просвета и история  - от „ четирикраката муха “ на Аристотел, през Библията, съгласно която Господ изпраща рояци мухи на фараона, до нобелиста Уилям Голдинг с „ Повелителят на мухите “, Георги Господинов и Никола Тороманов с трагикомикса за „ безконечната муха в един малотраен свят “ и Дейвид Кроненбърг с поучителния хорър „ Мухата “, с Джеф Голдблум като муха. Все едно, че  това не е просвета, а кофа за отпадък.

А и Пенс напълно не е първият политик, посетен от муха. Преди 4 години друга муха кацна на веждата на Хилари Клинтън по време на предизборния спор с Доналд Тръмп. После тя (Хилари, не мухата) загуби изборите. 

В своята „ Културна и естествена история на мухата “ С. Конър споделя, че мухата провокира универсално омерзение, тъй като се любува на живота си „ безсистемно, безконтролно и нахално “, особено спрямо работливи, обществено виновни и морално чисти инсекти като пчелата, мравката и копринената буба. Няма прочут случай буба да е полазила политик в ефир, до момента в който мухите го вършат постоянно и нормално това не свършва добре…

Но стига исторически сведения и любопитни обстоятелства. Предлагаме ви някои от най-забавните мнения с думи и картинки от обществените мрежи. Ако потърсите, можете да намерите и още. 

„ Мухата знае “ - Стивън Кинг в Туитър.

„ Повелителят на мухите “, в основната роля Майк Пенс - скоро в най-близката стрийминг платформа “  - Стивън Кинг в Туитър.

„ Време, прекарано на главата: 2 минути. За разлика от Пенс, тази муха знае правилата и напуща, когато времето ѝ изтече “ - Sule Soyer, Туитър

Останалите смешки са в фотосите.  

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР